Doen wat we echt willen doen, gebeurt vaak niet omdat we bang zijn afgewezen te worden. Dan worden we niet geliefd, begrepen, geaccepteerd, goedgekeurd en ga zo maar verder.

Alles wat je aandacht geeft, groeit. Bezig zijn met wat anderen wel niet van je zullen denken, maakt dat de ander groeit. Bezig zijn met jouw afwijzing, maakt dat jouw gevoel voor afwijzing groeit.

Voor een hele lange periode heb ik niet volledig in mijn kracht durven staan, omdat ik bang was dat men me arrogant zou vinden. Men zouden mij uit de hoogte vinden en daarom mij afwijzen. Deze angst zat zo diep dat ik het zelf niet eens doorhad. Dat heeft jaren geduurd voordat ik deze angst kon transformeren. Wat mij daarbij heeft geholpen is nog steeds de angst van afwijzing, maar dan andersom.

Ik merkte namelijk dat ik mezelf best vaak inhield, te bang om Groots te zijn. Dit gebeurde zo vaak, dat ik hieruit heb geleerd dat IK diegene ben die mezelf afwijst. Ik ben degene die nee zegt tegen mijn kracht, wijsheid en mogelijkheden. Wauw! Wat een inzicht was dat. Dus voordat iemand mij kon afwijzen, deed ik het zelf al. Het goede hieraan is dat ik dus blijkbaar tegen afwijzing kan, als ik het al zo lang zelf heb gedaan.

Wat ik ook heb geleerd is dat ik het veel belangrijker vind dat ik mijn missie op aarde leef, dan de wensen van de mensen om me heen vervul. Ik moet wel zeggen, dat ik dit laatste echt wel heb geprobeerd tot ik niet meer kan. Mensen blijven wensen en ik ben niet in staat om iedereen te pleasen. Er zijn mensen die blij zijn en mij waarderen en er zijn mensen die niet blij zijn en niks waarderen. Dat staat helemaal los van mij.

Oh wat was dat een opluchting, zeg! Is er iets in jouw leven dat je heel graag wilt doen, maar je durft niet? Zou het kunnen zijn dat je bang bent voor afwijzing? Hoe reeel is het dat dit gebeurt? En als het gebeurt, welke afwijzing vind je uiteindelijk erger? Die van jezelf bij voorbaat waardoor je niet doet wat je wel wilt of de mogelijke afwijzing van de ander achteraf als je al gedaan hebt wat je wilt?

Haal eruit wat erin zit!

Voor jou!

Daisy da Veiga