We kennen dat principe uit “The Law Of Attraction”, als je aandacht aan iets geeft, leeft het meer in je bewustzijn en daardoor trek je er meer van aan. Of dat nou over positieve of negatieve aspecten gaat, maakt het Universum niks uit. Die reageert gewoon op onze energie.

 

Door de coachingsgesprekken van de laatste tijd die ik heb gevoerd, kwam het onder mijn aandacht dat ik niet de enige ben die dat waar ik het meest naar verlang qua doelen, het minste aandacht geeft. Ik denk er wel veel en vaak aan, maar als ik kijk naar welke actie ik onderneem en welke keuzes ik maak m.b.t. mijn tijd, gaat het niet naar die doelen.

Als jij zegt dat je wilt afvallen, maar je doet er niks aan, behalve erover praten. Je zegt dat je een boek wilt schrijven, maar je schrijft niet. Je zegt dat je wilt studeren, maar doet je boeken niet open. Je zegt dat je een relatie wilt, maar zit op de bank in je onesie achter een boek of de tv. Dit vond ik een enorm interessant fenomeen.

Dus ging ik (uiteraard) erover reflecteren. Wat is dat nou? Wat beweegt ons om juist dat we we het allerliefste willen, het minste aandacht te geven. We houden ons bezig met allerlei andere dingen, die net zo belangrijk voelen. En wat mij is opgevallen, is dat het gaat om gevoel. We voelen ons bezig als we ons werkelijke doel druk aan het vermijden zijn. Maar wat we werkelijk vermijden is het gevoel van falen of verlies die we ervaren bij het besef dat we het doel dat we echt willen halen nog niet behaald hebben.

In mijn eigen leven kwam ik erachter dat ik nu al 4 jaar bezig ben met mijn boek. In de tussentijd heb ik de opleiding coaching gedaan en de opleiding The Work en rond ik binnenkort de opleiding gesprekstherapeut af. Dat vind ik wel echt een interessant gegeven. Want al die tijd steek ik dus niet in mijn boek. Toen ik dus laatst toegaf aan mezelf dat nu het doel is waar ik echt aan wil werken, kwamen ook de gevoelens naar boven van balen en angst om te falen. Omdat ik eigenlijk dat gevoel wou vermijden, ging ik me voorheen dus bezig houden met waar ik heel goed in ben: studeren! Dat is mijn comfort zone.

Dus wat heb ik gedaan? Ik heb besloten om het schrijfproces als een studie aan te pakken. Ik ben op zoek gegaan naar een leraar en a.s. weekend heb ik mijn eerste cursus!

Wat je aandacht geeft, groeit. Dus heb jij een verlangen die jij iedere keer weer in de kast stopt, durf er écht naar te kijken en ontdekken hoe kan je die pijn omzetten in kracht. Wat heb jij nodig om dat wat je verlangt, te manifesteren?

 

Als je dit zelf niet meteen weet, ondersteun ik je graag om jouw antwoorden hierop te vinden. Want als je eenmaal op weg bent, ondersteunt het Universum je op manieren die je niet voor mogelijk had gehouden. Voor inspiratie, kun je mijn boek ‘Doen vanuit Dromen’ online lezen. Die kun je hier downloaden.
 

 

Just keep going in the direction of your dreams!