Ik ben dit jaar in augustus moeder geworden van een fantastisch lief en leuk zoontje! Dit heeft me (nog meer dan normaal) aan het denken gezet. Keuzes waar ik nog niet over uit was, gesprekken die ik vermeed, die ladekast die ik steeds maar volprop, dat schuldgevoel omdat ik niet aan al mijn voornemens heb gehouden. Al dat soort overbodige energie dat een blokkade bleek te vormen. En ik dacht: WEG ERMEE! Ik wil volledig in het nu zijn en in contact met mezelf, met mijn zoontje, naasten en vrij zijn om mijn FANTASTISCHE toekomst te ervaren. Daarvoor was een grote innerlijk én uiterlijke schoonmaak nodig.

Ik heb echt het gevoel dat ik weer opnieuw geboren ben. Op zich is dat ook wel zo, want er is een moeder geboren in mij. Die neemt plaats naast de vrouw, ondernemer, zus, dochter, nicht en vriendin in mij. Als voorbereiding op het geboorteproces heb ik meegedaan aan Hypnobirthing. Daar werd duidelijk dat het ontzettend belangrijk is dat ik me kan ontspannen tijdens de geboorte. Tijdens visualisaties nodigde Esther (de HypnoBirthing coach) ons uit om te ontdekken wat er nog in de weg zou kunnen staan om volledig te ontspannen en zijn in het nu.

Weet je wat het is met stilte, meditatie of visualisatie? Je onderbewuste krijgt ineens ruimte om gehoord te worden. Nou!!! Er kwam iedere keer wel iets naar boven waarvan ik dacht: serieus? Ik dacht dat ik daar over heen was! Ik kreeg inzichten waar ik innerlijk aan kon werken.

Maar wat er ook gebeurde en ik kan me zomaar voorstellen dat iedereen dat wel ervaart met een kind op komst: je wilt je huis opruimen, opnieuw inrichten en zo plek maken voor nieuw leven.

En met iedere opruimactie, (moeilijke) telefoongesprekken die ik heb gevoerd, contact die ik heb opgezocht of schuldgevoel dat ik heb getransformeerd, voelde ik ook echt meer ruimte voor nieuw leven. Niet alleen die van mijn zoon maar ook van ons als gezin en van mij als individu. Ik moet eerlijk zeggen dat de dingen die ik hier noem de dingen zijn die ik het liefst uitstel. Dat kan morgen nog… Later, vooral niet nu. Ik was ook wel gewend aan die ‘vervelende energie’ in mij en in mijn huis. Ik had het eigenlijk niet eens door, want het was mijn comfort zone geworden. AU! Dat inzicht raakte mij.

Nee! Nee! Die vrouw wil ik niet zijn, ik verdien dat mijn energie lekker kan stromen en dat ballast ergens anders naartoe gaat ipv in mijn energetische huishouden komt chillen. No more!

Nou, schrijven, opruimen, bellen, praten, slapen, coachingssessie, meditatie zijn allemaal dingen die ik EINDELIJK ben gaan doen vanaf mijn zwangerschapsverlof tot nu. Ik had een baby die mij hiertoe uitdaagde. Dus dacht ik, ik creëer een positiviteitschallenge voor wie ook deze uitdaging aan wilt gaan! Ik nodig je uit om 10 dagen een stukje bij beetje ruimte te creëren in jezelf en om je heen zodat ook jij wat lichter het nieuwe jaar ingaat.
Doe jij mee? Meld je dan hier aan voor maar €9,99!