Druk, Druk, Druk.  Heel veel mensen hebben hiermee te maken. Drukke schema’s, druk hoofd en een gevoel van druk de hele dag door.

Toch hoor ik aan de andere kant veel mensen aangeven dat ze weer in contact willen komen met hun innerlijke stem, rust in hun hoofd en een relaxte gemoedstoestand.

Vandaar dat ik dacht ik vertel graag wat ik doe om de rust in de chaos te vinden en de stilte in een luide omgeving. In dit filmpje leg ik over de 4 lagen uit. https://www.youtube.com/watch?v=oSN6RCiXLxs

Dit is voor mij belangrijk, omdat juist het besef dat ik noch mijn gedachten, gevoelens of lichaam ben, maakt dat ik op drukke momenten niet ‘afgeleid’ wordt door deze 3 lagen. Ik weet dat er een soort altijd aanwezige stille kracht is in mij, ondanks wat er op de oppervlakte gebeurt.

 

Wat helpt om weer in contact te komen met deze innerlijke stille kracht:

  • Aandachtig luisteren naar wat er gebeurt in jezelf
  • Schrijven, om zo te ontdekken wat je ervaart en de drukte van je af te schrijven
  • Praten, tijdens een gesprek kunnen kwartjes op hun plek vallen en begrijp je jezelf beter en dit begrip kan je dichter bij jezelf brengen
  • Muziek luisteren, dan ben je volledig met je focus bij iets anders
  • Bewegen, alsof we letterlijk onszelf even heen en weer schudden en dan kan alles daarna op z’n plek vallen
  • Mediteren, onze gedachten als wolkjes voorbij laten komen en de stilte in ons er laten zijn

 

Dit zijn allemaal manieren om de 4 lagen te verbinden en vooral om in contact te komen met de laag voorbij onze gedachten. Daar zit onze spirituele en intuïtieve krachten. Wat doe jij om in contact te komen met jezelf of blijf je doorzetten in de drukte?

Vaak is dit uit angst om stil te staan en te ervaren wat er van binnen gebeurt. Maar wil je echt zo blijven doorgaan? Het is tenslotte jouw binnenwereld dus je kan het sowieso aan.

Hier zit jouw schatkist, waarmee jouw leven kan schitteren.

 

Haal eruit wat erin zit – Daisy da Veiga