Ik ben zo dankbaar! Voor heel veel dingen. Maar het meest dankbaar ben ik voor dankbaarheid. Dit is zo een mooie fenomeen dat het me soms echt heel diep raakt.

Dankbaarheid is een actie van overvloed. Op het moment dat jij niet lekker in je vel zit of je maakt je zorgen, kortom je energie is even niet optimaal. TANK jezelf dan vol door op te noemen waar je allemaal dankbaar voor bent.

Soms zie je niet hoe je uit een situatie komt en als je je focust op “het niet zien”, dan zal het steeds zwaarder voelen. Waarom? Alles wat je aandacht geeft, groeit. Als jij aandacht geeft aan het probleem, wordt het probleem groter.

Of je denkt pfff ik heb altijd pech. Ook dan trek je pech aan door dit te geloven. Hoe kan je deze energie veranderen? Wees dankbaar: “Ik ben veilig aangekomen op mijn plek van bestemming. Mijn telefoon doet het. Ik kan mijn rekeningen betalen. Er zijn mensen die van me houden. Ik heb een dak boven mijn hoofd en een heerlijke bed om in te slapen.” Zodra je je gaat focussen op de dingen die wél goed gaan, verandert de energie meteen!

Je wordt dan toch bewust dat jouw pech eigenlijk wel meevalt, als je kijkt naar wat er allemaal wel goed gaat en waar je dankbaar voor mag zijn.

Dankbaarheid heeft mij persoonlijk geholpen om schuldgevoel te transformeren. Ik heb me heel lang en heel vaak schuldig gevoeld dat ik zo een leuk leven heb. Allerlei mensen om me heen die gingen door hele moeilijke en vervelende situaties. Ik vond mezelf niet waardig om het goed te hebben, totdat ik dankbaar kon zijn voor mijn persoonlijke ontwikkeling waardoor ik dit leven heb kunnen aantrekken. Ik ben dankbaar voor alle inzichten die ik heb mogen ervaren en dankbaar voor alle gesprekken, boeken, cursussen, trainers en coaches die mij hebben geholpen te groeien.

Dankbaarheid is een medicijn tegen elke gebrekkige gedachte of gevoel. Waar ben jij dankbaar voor? Zoek ook waar je dankbaar voor kan zijn in de meest uitdagende situatie waar je nu doorheen gaat.

Wat het ook is, alles komt goed.

Liefs,

Daisy