Ken je dat? Dat je je heerlijk in je vel voelt. Ik heb dat als ik Iets gezonds én lekkers eet. Een goed gesprek heb. Een muzieknummer echt voel. Een mooie zonsop- of ondergang zie. In de ogen van mijn geliefde kijk. Kroel met mijn baby. En zo ervaren we vaker in het leven positive vibes momenten.

Wellicht voelde je al een beetje vreugde alleen al bij het lezen en inleven in de momenten die ik net beschrijf. Ik HOU HOU HOU van positive vibe. Mijn grootste wens is deze vibe te laten doordringen in alles wat ik ben en doe. Ook is dit wat ik wil bijdragen aan mijn medemens. Bekend en Onbekend.

Waarom? Mijn overtuiging is dat op deze momenten dat je positiviteit ervaart je in flow van je Ware Zelf bent.  

Wat ik ook wel heb geleerd is dat negativiteit hier ook een rol in speelt. Door contrast leren we namelijk. Door negativiteit waarderen en herkennen we positiviteit. We leren lessen uit moeilijke en pijnlijke periodes in ons leven. We ontdekken onze kracht op momenten dat we dit net iets meer moeten inzetten.

We ontdekken ons doorzettingsvermogen doordat we soms willen opgeven. We ontdekken liefde, op momenten van liefdesverdriet of pijn omdat een geliefde het zwaar heeft. Door verbroken relaties, waarderen we de verbondenheid van de relaties die we wel hebben.

Ja, vanuit een positieve vibe kunnen we zelfs de duisternis waarderen. Omdat we dan de behoefte aan licht, maar ook de kracht van licht beseffen.

Door dit inzicht heb ik besloten om met mensen te werken aan hun positive vibe. Ik ben een workshop aan het schrijven waarin we met simpele technieken werken aan onze positiviteit flow. Het positieve is namelijk altijd aanwezig, maar soms vergeten we dat of zien we het even niet. Binnenkort hoor je hier meer over. Ik heb er in ieder geval nu al in zin in!

Wat zijn jouw geluksmomentjes? Op welke momenten voel jij een positieve vibe?

 

Haal eruit wat erin zit,

Daisy da Veiga