Het Universum is energie. Alles is energie. Wij zijn energie en trekken energie aan.

Je kent wellicht wel de gezegde “Like attracts like of Soort zoekt soort” En zo is het ook met de Wet der Aantrekkingskracht.

Mijn levenswijze is gebaseerd op De Wet der Aantrekkingskracht en dat houdt in: Wat je aandacht geeft, groeit. Als jij continu aandacht geeft aan de dingen in jouw leven die niet goed gaan, trek je er meer van aan. Als jij je richt op dat waar je je dankbaar voor bent, trek je meer van dat aan.

Veel mensen vinden het moeilijk te accepteren dat zij verantwoordelijk zijn voor hun eigen leven. Ik heb heel lang bij die mensen gehoord. Vooral in periodes van langdurige ontevredenheid over het leven. Ontevreden leven is ook geen pretje en ik snap heel goed dat het niet makkelijk is om dit te accepteren.

Ik neem ook liever verantwoordelijkheid voor de makkelijke, positieve en vreugdevolle dingen. Sterker nog, dat heb ik heel lang gedaan. De moeilijke, negatieve en verdrietige dingen onderdrukte ik. Echter, De Wet is dat alles wat je aandacht geeft, groeit. Heel hard iets negeren, is toch een vorm van aandacht. Als jij bezig bent een grote bal onder water te drukken, ben je toch met die bal bezig ook al is het niet boven water.

Het mooie aan dit universum dat reageert op energie is dat alles eigenlijk een spiegel is. Niet een spiegel waarmee je naar de buitenkant kan kijken, maar een die ons innerlijke omgang met energie laat zien.

Als jij vaak down bent, welke gedachten denk je dan? Ik vraag niet wat je overkomt, maar welke gedachten jij erover kiest te denken. Er zijn duizenden video’s van mensen die onder verschrikkelijke omstandigheden anderen inspireren om toch positief en dankbaar te blijven.

Wat doen zij? Zij nemen verantwoordelijkheid voor hun Aantrekkingskracht. We zijn net magneten en ongeacht of we geloven of niet, trekken we ervaringen en situaties aan.

Wat ik zelf de uitdaging vond, is aannemen dat ik zoveel kracht kon hebben. Kan ik mijn eigen realiteit creëren? Daar ben ik toch niet groots genoeg voor? Mijn leven bestaat nu eruit mensen te begeleiden naar hun grootsheid. De grootsheid zit hem in onze kracht erkennen en dit in de juiste banen leiden in alle levensgebieden. Dat is een proces en gebeurt niet over 1 nacht ijs, maar de erkenning van onze kracht om dagelijks dat aan te trekken wat we het allerliefst willen kan in 1 seconde plaatsvinden.

Dat is allemaal niet zo spannend of hocuspocus. We willen gelukkig zijn en daar kun je nu voor kiezen. Wat we denken, bepaalt wat we voelen, wat we voelen, bepaalt welk gedrag we kiezen te vertonen en zo komen we tot onze resultaten. Gedachten hebben kracht, namelijk die van het creëren van onze resultaten. Als ik dus ontevreden ben over het feit dat ik hard werk en weinig geld verdien en ik ga elke dag met die energie werken, trek ik er nog meer van aan. Dan voelt het iedere dag weer negatief. We denken dat eerst onze uiterlijke omstandigheden moeten veranderen, voordat we ons gevoel kunnen veranderen. Het is andersom!

Verander je jouw gedachte en gevoel, naar bijv. “dit is waar ik nu ben, ik maak er het beste van zolang ik er ben en in de tussentijd zoek ik naar een plek waar ik wel plezier heb of wel verdien wat ik wil”, dan is de sfeer op werk anders. Puur en alleen omdat jouw energie anders is. Het is menselijk dat we liever niet met die collega praten die altijd gefrustreerd of negatief is, laat staan dat je die zou aanraden voor een andere functie binnen het bedrijf. En dat is hoe we onze eigen mogelijkheden blokkeren, als we vast blijven zitten in ‘de huidige realiteit’.  Je kunt niet komen waar je wilt vanuit het gevoel dat je er niet bent.

Je kunt in iedere moment voor geluk kiezen. Geluk staat los van omstandigheden. Geluk is niet blij zijn, dat is een misvatting. Geluk is een innerlijke acceptatie van het leven zoals die op dit moment is. Vanuit geluk kunnen we onszelf troosten in tijden van verdriet en weten dat het goed is. Vanuit geluk kunnen we intens genieten in tijden van blijdschap en weten dat het goed is.

En zolang het goed voelt, kunnen we meer aantrekken dat goed voelt. Het is dus helemaal  niet zo gek, als ons goed voelen onze dagelijkse prioriteit is. Ons gevoel is tenslotte het aantrekkingspunt van toekomstige gebeurtenissen.

 

Haal eruit wat erin zit!

 

Voor jou!

 

Daisy da Veiga