Ondanks onzekere gevoelens heb ik toch vaker in mijn leven actie ondernomen dat ik spannend vond. Dat maakt dat ik mensen goed kan begeleiden om vooral te focussen op de actie die ze willen ondernemen en het omarmen van onzekere gevoelens.

 

Vaak willen mensen wachten tot ze zich beter voelen, voordat ze actie ondernemen.  Terwijl juist actie  ondernemen leidt tot beter voelen. Ik heb vaker dat ik vol zenuwen of angsten aan een gesprek, training of spreekopdracht begin.

 

Naarmate de woorden uit mijn mond vloeien voel ik ook steeds meer warmte in mijn hart en binnen no-time heb ik plezier of voel ik me in ieder geval gerust. Dan heb ik ook werkelijk geen idee meer waar ik me zo druk om maakte.

 

Meestal is het de angst voor het onbekende. Ieder publiek of speech of dienst is nieuw en ik weet nog niet hoe erop gereageerd gaat worden.

 

Mijn gevoel uiten maakt me kwetsbaar, want ik riskeer afgewezen of uitgelachen te worden.

 

En soms is het dat ik denk dat ik niet goed of slim genoeg ben. Ook hierin blijkt dan vaak dat wat ik weet ruim voldoende is en dat niemand ÁLLES of GENOEG weet.

 

Welke tips kan ik jou meegeven zodat jij dat gaat doen wat je graag wilt, maar wellicht super eng sn spannend vindt om te doen? En nee, just do it, is niet de enige tip, maar zeker wel uiteindelijk de enige juiste.

 

  1. Visualiseer dat het wel lukt. Als je ergens bang voor bent, ga je visualiseren dat het lukt. Of als je niet zeker weet of je iets wilt. Je voelt dan namelijk hoe jouw lichaam en emoties reageren als je slaagt in datgene wat je voor ogen hebt. 2 bijkomende voordelen hiervan zijn: het is dan niet meer onbekend want je hebt het eerder gezien in je visualisatie. Als het goed voelt, ben je meteen gemotiveerd om het ook werkelijk te ervaren. Je ziet het resultaat dan als iets positiefs waar je naartoe wilt bewegen.
  2. Wat als het wel lukt? Dit is handig als je jouw innerlijke stemmetjes hoort  protesteren dat jij actie gaat ondernemen en je comfort zone dreigt te verlaten. Die van mij zeggen altijd: ben je wel goed bij je hoofd? Waarom zou je het jezelf moeilijk maken, Daisy? Vraag jezelf af: wat als het wel lukt? Wat zou het me opleveren? Diezelfde stemmetjes moeten ook nu antwoord geven. En dit antwoord is inspirerend!!! Want dan krijg jij wat je wilt, als het lukt.
  3. Vraag een vriend of deskundige om hulp. Soms willen we wel en zijn we ook gemotiveerd maar we weten gewoon niet hoe we ons droom kunnen realiseren of hoe we die stap kunnen zetten. Of welke stap we moeten zetten. En soms weten we gewoon niet wat we willen, alleen wat we niet meer willen. Hier heb je vaak met blinde vlekken te maken. Je weet niet wat je niet weet. Je kan in je eigen bekende rondjes blijven draaien, of je vraagt andere ogen met je mee te kijken zodat je nieuwe wegen kunt ontdekken.

In dit laatste ben ik een expert! Zowel bij mezelf als bij mijn cliënten als ik focus op dr situatie: Muren worden deuren. Ineens is er een weg, een ingang, een inzicht. Dan kan je weer verder.

 

Je hebt nu geen excuus meer om die ene actie waar je van droomt niet te realiseren. Wellicht kan je het nog voor 2018 doen? Of in ieder geval beginnen. Ieder stapje zal je gelukkiger maken.

 

En omdat ik iedereen een GELUKKIG NIEUWJAAR wens heb ik een EINDJAARS ACTIE: Heb je hulp nodig, maak een telefonische afspraak met mij voor een “van muur naar deur” gesprek. Whatsapp mij dat je graag een belafspraak (0681486977) wilt, dan ontvang je een aantal data en een betaallink. Dan kunnen wij een super krachtig gesprek voeren van 30 minuten voor maar €35,-

Ipv €62,50

 

“Waar een wil is, is een weg! Waar geen wil is, is een excuus! Dat jij het niet ziet, wilt niet zeggen dat het er niet is.”

 

Hoe graag wil jij jouw doel bereiken? Maak je een belafspraak?

 

Haal eruit wat erin zit. Nu het nog kan!

 

Met krachtige groet,

 

Daisy