Wat ik zeker weet is dat iedereen gelukkig wilt zijn. Ook al maken we keuzes waardoor we ongelukkig worden, de intentie is vaak dat we een behoefte willen vervullen. Als deze behoefte dan vervuld is dan denken we gelukkig te worden.

Als je weet dat een partner/vriend(in) niet de juiste is om een relatie mee door te zetten of beginnen, maar je doet het toch. Dan is het omdat je denkt er toch gelukkiger van te worden. Wellicht denk je dat je gelukkig wordt als je de ander gelukkig maakt.

Als je weet dat op dezelfde manier doorgaan op je werk je uiteindelijk niet gelukkiger maakt, maar toch ja blijft zeggen tegen extra taken. Je denkt misschien dat harder werken je dichter bij de finish lijn brengt.

Als je blijft klagen over mensen die irritant zijn of jou wat aandoen, terwijl je voelt dat het klagen zelf niet fijn voelt. Je denkt wellicht dat klagen je gevoel wegneemt.

We ontnemen zo onbewust ons eigen geluk door keuzes die we zelf maken in de veronderstelling dat het ons echt gelukkig maakt.

Maar wat zou er gebeuren als je de volgende keer aan jezelf vraagt: hoe kan ik op dit moment mijn geluk creëren?

En geluk is dat je je bewust beseft dat je je goed voelt. Hoe je omgaat met  situaties bepaalt je gevoel van geluk en niet de situaties zelf. Tuurlijk gaan we door vervelende of pijnlijke situaties in het leven. Juist in die situaties is het handig om bewust deze geluksvraag aan jezelf te stellen.

Als je je goed voelen een prioriteit maakt, zul je ervaren dat jouw gevoel van geluk toeneemt. Dan durf je nee te zeggen, dan word je zelf de partner die je zoekt en zie je de intentie achter andermans irritante gedrag.

Dan ben jij de reden dat ook een ander zich gelukkiger voelt in jouw bijzijn.

Hoe kan jij op dit moment geluk creëren?

Haal eruit wat erin zit!

Liefs,

Daisy