Eric Thomas vertelt een verhaal over een man die graag succesvol wilt zijn. Een oude man die hij was tegen gekomen zei tegen hem: “als je succesvol wilt zijn kom dan morgen naar het strand.” Waarop de andere man zegt: “ik wil niet zwemmen, ik wil geld verdienen”. Maar de oude man zegt: “kom morgen naar het strand”.

Hij gaat naar het strand waar de man hem vertelt om het water in te lopen. De man vindt het in eerste instantie raar, maar doet het wel. Op een bepaald moment duwt de oude man hem met zijn hoofd onder water, als hij hem weer los laat vraagt hij: “wat wilde je het meest toen je onder water was?”. Hij zei: “ik wilde ademhalen.” Waarop de oude man zegt: “precies! Dat is wat ik je mee wil geven. Pas als je net zo graag succes wilt, als dat je adem wilt halen zul je succesvol zijn.

Als je succesvol wilt zijn, moet je dát het belangrijkst vinden.Nog belangrijker dan slaap, want als je echt succesvol wilt zijn, dan kun je geen kans missen en moet je soms slaap opgeven. Want heel veel mensen worden niet succesvol, omdat ze als ze moe worden ze stoppen. Maar geef niet op, vecht door. Je bent pas succesvol als je zegt ik kan het op eigen houtje doet.

Om succesvol te worden moet je:

  1.    Hard willen werken
  2.    Soms dingen opgeven om te bereiken wat je wilt
  3.    Pijn is tijdelijk, maar uiteindelijk zal het weggaan en neemt iets anders die plek in.

Soms moet je bijvoorbeeld je mobiel opgeven, want de tijd die je op je mobiel zit had je ook aan je succes kunnen werken. Ga als je ergens mee zit niet naar huis om op te geven, maar vecht tot je succesvol bent. “Aan het einde van pijn is succes”. Als je hetzelfde doet, zoals je thuis doet blijf je een meisje of een jongen, maar als je het echt wilt en anders doet dan thuis dan wordt je een man of een vrouw. Dus werk hard en je kan alles hebben wat je wilt.