De afgelopen dagen heb ik veel gesprekken gehad met mensen die zich vast voelen zitten. In hun relatie, in hun patroon of in hun angst om hun wens uit te spreken.

Dat zette me aan het denken. Hoe bevrijden we onszelf? Wat is het waardoor we uit die situatie komen? Niet meer alles doen voor onze partner of leidinggevende omdat het ons ongelukkig maakt. Niet meer alle lekkers eten dat voorbij komt omdat we ons lekkerder in ons vel willen voelen. Niet meer onszelf klein houden, omdat we daarmee onszelf en onze omgeving tekort doen.

Maar hoe doe je dat dan? Voor mezelf merk ik dat ‘actie ondernemen’ me helpt. Laatst had ik echt een off day. Ik voelde me fysiek belabberd, mentaal was ik warrig  en emotioneel kon ik niets hebben.

Wat mij helpt is een goed gesprek met een vriendin. Die op dat moment naar mij kan luisteren, bij haar eigen gevoel kan blijven en dan met heldere actiepunten komt die ik kan ondernemen.

Oh wat fijn, zo een vriendin. Maar wat dit me bracht, en dat is hoe we onszelf kijken bevrijden, is zelfinzicht.

Einstein zei: “We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt.”

Inzicht kun je krijgen door te reflecteren, lezen, mediteren, praten, schrijven, bidden of wat ook jouw vorm is. Blijf in ieder geval niet in jouw mentale cirkels vastzitten, zoek nieuwe perspectieven op jouw situatie en wellicht ontdek je nieuwe krachten in jezelf.

Na het gesprek ging ik weg en ging ik mijn to do lijstje af. En binnen no time had ik 7 dingen gedaan. Dus mijn tweede inzicht is: doen!!! Ga. Kom in actie. Blijf niet waar je bent.

Een kleine stap in de richting van je wens of doel kan een enorme bevrijding zijn. En een beetje vrijheid kan al enorme impact hebben. Niet alleen op jezelf, maar op de wereld. Want ik ben, omdat jij bent.

En onze vrijheden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

 

Free your mind.

Heel veel liefs,

Daisy