Van de week ging ik live op Facebook om te delen dat ik een hele mooie boodschap had getrokken van mijn Orakelkaarten. Het ging erover om te ontspannen en te vertrouwen dat alles goed komt.

 

Het voorbeeld dat ze gaven is om het leven als een film te zien. In een film komt de hoofdrolspeler in situaties terecht waarvan je eerst niet kan voorstellen hoe ze eruit komen en toch komen ze eruit. Nadat ze teneergeslagen zijn gaan ze op zoek naar kracht en heling of het komt vanzelf hun pad.

 

Bijvoorbeeld een mentor die ze leert vechten of genieten van het leven, geloven in zichzelf of in de liefde. Hoe dan ook er blijkt dat ze iets te leren hebben zodat de volgende keer dat deze persoon of situatie zich voordoet, het niet meer zoveel negatieve impact zal hebben.

 

Ik vond het een prachtige mooie kaart waar ik heel veel kracht en heling uit haal. Op dit moment heb ik het even moeilijk met bepaalde dingen en ik weet gewoon dat het in mijn leven is gekomen om mij een les te leren. En dat is de uitnodiging naar helen.


Soms denken we dat een geliefde terug moet komen met een boeket rozen, of dat de baas ons weer aan moet nemen, of dat de overvaller ons excuses moet aanbieden. Weet je wat het is als je denkt dat de ander iets moet doen? Je hebt dan totaal geen invloed, loopt de kans je afhankelijk en machteloos te voelen. Omdat dit buiten jouw cirkel van invloed ligt.

 

Tegenslag is een uitnodiging om de kracht van jouw cirkel van invloed te vergroten. Wat kan je wel doen voor jezelf om je beter te voelen, om jouw pijn te leren kennen en vervolgens te verzachten.


Een ander kan ons namelijk geen pijn doen, alleen ons eigen (oude) wonden doen opleven met bepaalde acties.

 

Ik heb zelf door het verdriet dat ik nu ervaar hele mooie oude wonden, EINDELIJK eens kunnen aankijken en doorvoelen. Wat een opluchting en wat een geschenk blijkt deze tegenslag.

 

Net als een film, gebruik ik het middengedeelte om sterker te worden, zodat er een goede afloop plaats kan vinden.

 

Hoe ga jij om met boosheid en verdriet? Blijf je wachten tot iemand anders het voor je oplost, of blijf je wijzen naar een ander die zich anders had moeten gedragen? Wat kan jij doen om jezelf te helpen, beter te leren kennen en jouw pijn te verzachten? Daar zit jouw kracht, focus daar op en ontdek wonderen.

 

HAAL ERUIT WAT ERIN ZIT!

 

Daisy