Wat ik tot nu toe heb geleerd of meegemaakt heb op het gebied van positief leven, denken of werken is vooral dat je echt moet doen wat jou gelukkig maakt en niet moet doen wat anderen zogenaamd beter vinden.

Zo ben ik nu begonnen met mijn blogsite en had ik daar op een blog geplaatst, maar toch heb ik die later verwijderd, omdat ik dacht misschien vinden mensen het helemaal niet leuk terwijl het best wel een leuke blog was.  

Verder op het gebied van positief denken moet je vooral positief blijven. Als je alleen maar negatieve gedachten hebt kom je steeds meer in de neerwaartse spiraal en zie je de leuke dingen niet meer, maar geloof me die zijn er wel er zijn altijd mensen om je heen die jou wel leuk vinden of het leuk vinden wat je doet. Dit herken ik in mijn blog, ik denk vaak dat mijn blog misschien helemaal niet leuk is terwijl het toch gewoon leuk kan zijn.

En natuurlijk een positief leven is toch veel leuker dan altijd maar chagrijnig zijn. Ze zeggen toch altijd ‘A smile is the best makeup a girl could wear’. Dat geldt ook voor mannen. Daar ben ik het zeker mee eens. Ik vind zelf dat ik een positieve mindset heb, vaak zeggen mensen tegen mij dat ik echt een lachebek ben en gewoon chill.

Ik doe dingen die ik leuk vind en heb leuke vrienden en familie om mij heen waar ik alles tegen kan vertellen en veel mee kan lachen en als belangrijkste natuurlijk mijn lieve vriend waar ik echt heel veel van hou.

Mijn tips voor een positieve mindset:

  • Neem afstand van mensen die jouw geluk niet accepteren of je ongelukkig maken
  • Doe wat jij graag wilt doen en wat jou gelukkig maakt
  • Muziek luisteren, dat is een hele goede daar wordt iedereen toch gelukkig van
  • Positief blijven denken en houd een positieve houding
  • Leef gezond
  • Als je dingen niet zelf op kan lossen vraag hulp
  • Ontspan