De kracht van je gedachten is de kracht van jouw leven. Wat jij denkt, bepaalt namelijk jouw realiteit. Het beïnvloedt de emoties die je ervaart, de keuzes die je maakt en dus jouw realiteit.

Ik werd me laatst bewust van het feit dat vechtfilms laten zien dat het belangrijk is wat jij stort op jouw mentale bankrekening. Wat bedoel ik met mentale bankrekening? De gedachtes, meningen en overtuigingen die gestort zijn in jouw gedachtewereld. Wat jij over jezelf en het leven denkt, wat jij denkt dat anderen over jou denken, dat is de valuta van jouw mentale bankrekening.

In vechtfilms zie je in “de scène” waar de hoofdrolspeler overwint vaak flashbacks van momenten waarop positief gestort werd op de mentale bankrekening. Flashbacks van momenten waarin de hoofdrolspeler in zichzelf geloofde of mensen lieten weten dat ze in hem geloven. Je ziet ze staan, klaar om te vechten en dan nemen ze de positieve gedachten op om daarmee een nieuwe positieve ervaring te creëren.

Positieve gedachten leiden tot positieve gevoelens

en daardoor tot positieve acties en gevolgen.

Andersom, werkt het net zo. Als jij ergens bent en je neemt negatieve gedachten op, zoals “Ik kan dit niet, ik ben niet goed genoeg, ze vinden me niet leuk, ik ben dom, dan is dat ook de realiteit die jij creëert.

Wil jij andere resultaten in jouw leven? Investeer dan in jouw mentale bankrekening. Affirmeer! Vertel je zelf waar je wel goed in bent. Bedenk wat wel positief is aan jezelf, jouw werk, jouw potentie, jouw partner, jouw financieel leven, jouw lichaam en ga zo door. Dan is dit de saldo van jouw rekening waarmee je je realiteit creëert.

Een actie die mij heel erg hielp is op post-its affirmaties schrijven. ‘Ik verdien voorspoed. Ik ben goed zoals ik ben. Ik focus op het positieve.’ Dit heb ik op mijn spiegel geplakt en dan zie ik het dagelijks tot het in mijn onderbewuste is doorgedrongen en ik dus deze saldo op mijn mentale bankrekening. Als ik voor een uitdaging kom te staan, bijvoorbeeld dat ik mezelf moet verkopen als een empowerment specialist en ik krijg de neiging om heel hard mijn best te doen, dan zegt mijn banksaldo “ik ben goed zoals ik ben.” Dit herinnert mij dat ik niet iets anders hoef te doen of iemand anders hoef te zijn, juist mezelf zijn brengt mij de voorspoed die ik verdien. Wat wil jij storten op jouw mentale bankrekening?

 

Enjoy your process!

Daisy da Veiga