“Ja, maar wie gaat het nou lezen? Kopen? Eten?” Heel veel mensen hebben een droom. Een verlangen of een gave. Wat zeg ik nou? Iedereen heeft een gave!

Angst weerhoudt ons vaak om dit te ontwaken en ontwikkelen. We vragen ons af, wie wij zijn om dat te mogen doen. Ik zeg altijd tegen mensen “wat ben jij gierig, zeg!” Je hebt dus iets te geven, een gave en jij wilt het voor jezelf houden! Dat is echt gierig!

Is een andere manier om ernaar te kijken, niet? Voor mij is dit de oplossing geweest om wel te durven doen i.p.v. mezelf weerhouden vanwege mijn angsten en onzekerheden.

Er is iemand die zit te wachten op jouw gave, jouw inzicht. Of er zijn mensen die gewoon van jouw gave kunnen genieten en dat plezier dat jij ze kan geven, is precies wat ze nodig hebben.

Bijvoorbeeld lieve woorden, mooie foto’s, tekeningen, lekker eten, mooie verhalen, een bepaald manier van leidinggeven. Doe het voor hen, wie het wat kan schelen.

Alles wat je aandacht geeft, groeit. Er zullen altijd mensen zijn wie het niks kan schelen wat jij doet of zelfs jou ervan willen weerhouden om te doen wat jij diep in jouw hart graag wilt doen. De keuze is aan jou waar jij je aandacht op richt. Waar word je werkelijk het meest gelukkig van?

Zolang ik besef dat mensen mijn woorden en inzichten waarderen voor hun eigen reis in dit leven, blijf ik schrijven en praten. Dank aan iedereen die mij dit ook laat weten, ik waardeer het enorm.

Ook jij hebt iets bijzonders te geven en daarbij gaat het om zij die erom geven en er wat aan hebben.

Bedankt alvast dat je jouw gave wilt delen.

Haal eruit wat erin zit.

Voor jou.