De kracht van positiviteit. Al 8 jaar ben ik als ondernemer daarmee bezig. En nog nooit eerder ben ik er zo dankbaar voor geweest in mijn leven, als nu. Afgelopen maandag, een uur nadat ik terug kwam van de polikliniek met mijn zoontje Isaiah; werd ik gebeld door het ziekenhuis dat zijn bloedwaardes niet ok waren en we meteen terug moesten komen. “Neem maar alvast kleding mee voor uzelf” zei de dokter. Wauw! Wat een shock. Pfff…

De kinderarts die ons opving op de eerste hulp en alle andere verplegend personeel die Isaiah zagen, konden niet geloven dat dat ‘het ziek kindje’ is. “Hij is zo alert en levendig!”

Zijn kinderarts zei gisteren: “hij heeft wel een heel positief karakter. Daardoor leek alles ook wel ok, maar eigenlijk was hij heel hard aan het vechten voor zijn gezondheid.” Ik ben zelf onder de indruk van mij en van Isaiah. Ik heb ingezien dat we sterk, moedig, positief en rustig zijn van nature. Tijdens een gesprek met een vriendin dinsdag, zei ik tegen haar: “ben ik nou gek, iedereen zegt je zal wel geschrokken zijn en je zorgen maken, maar ik voel me best kalm.” Zij gaf me te kennen dat ik me wel degelijk zorgen maak, alleen ik maak me geen “paniekzorgen”. “Je stelt de juiste vragen, je bent alert, je geeft aan wat je wilt en je laat je niet leiden door je emoties! en dat is jouw manier van zorgen maken.” Wauw, ik zeg eerlijk ik voelde me best trots op mezelf. Ik zei heel zachtjes tegen haar: “Dat is nou persoonlijk leiderschap. Dat is wat ik vertel in mijn trainingen en om nu te ervaren dat ik het op zo een moeilijk moment onbewust toepas. Wauw, wat fijn zeg.”

Positief denken betekent niet dat je altijd in lalaland leeft of altijd vrolijk bent. Het betekent dat je je niet laat leiden door de moeilijke momenten, want die zijn er sowieso! Wat kan je uit die momenten halen? is een vraag die je kunt stellen, als je er doorheen bent. Tijdens het proces, merk ik nu, put ik vertrouwen dat ik achteraf zal ontdekken waar het goed voor is geweest. Voor nu, is mijn voornaamste focus omgaan met dat wat op mijn pad komt.

 Je niet laten leiden door je emoties of negatieve gedachten. Uitgaan van kracht en positiviteit ipv de omstandigheden. En nu met deze ervaring (we zijn nog steeds in het ziekenhuis), merk ik nog meer dan ooit hoe belangrijk positief denken is. Het kan je redden! Ik ben geinspireerd om vooral door te gaan waar ik mee bezig ben en zoveel mogelijk mensen te besmetten met de kunst van positief denken! Wil jij dat dit jaar nog doen? Morgen begint de positiviteitschallenge! Ik raad je aan om hier aan mee te doen en er nog uit te halen wat er in de weg zit.

Denk aan negatieve gedachten, rommel, onafgemaakte taken, schuldgevoel, onuitgesproken woorden. Laten we ze aanpakken en met een positieve energie 2017 ingaan. Gewoon omdat het (samen) kan! Ik kan die dosis positiviteit wel gebruiken kan ik je vertellen! En zeker ook de reflectie, wat nu ook iets is wat tot mooie inzichten leidt over waar ik nog aan kan werken om nog meer mijn authentieke zelf te zijn. Maar goed, ook jij krijgt diverse opdrachten om te reflecteren en actie te ondernemen om zo nog dichter bij jezelf te komen.

Meld je hier aan voor maar €9,99 als jij ook eruit wilt halen wat er in de weg zit!