Vandaag voel ik mij geïnspireerd. Zo geïnspireerd, dat ik graag met jullie wil delen waarom ik zo geïnspireerd ben.

 

Groei is een deel van het proces waarnaar jij streeft. Ik heb gemerkt dat ik heel erg ben gegroeid doordat ik veel meer rust in mij heb. Soms heb ik van die dagen waarbij er van alles in mijn hoofd rondgaat, dat ik stress heb, of dat ik het druk heb met bepaalde dingen waardoor ik mij dan radeloos voel en als een kip zonder kop rondloop. En dat leidt meestal tot minder positieve ervaringen waardoor ik dan denk dat het mij beter lijkt om gewoon thuis te blijven.

 

Ik begon mijn dag rustig en  was heel erg ontspannen. Dus vervolgens ging ik naar het kantoor, waar niemand was, wat ik dus ook heel erg rustgevend vond. Op een gegeven moment was het zo rustig, dat mijn gedachtes even stil stonden.

 

Het feit dat ik mijn gedachtes even uit kan zetten, vind ik aan de ene kant super mooi. Want ook voor mij is het een leerpunt dat mijn gedachtes het niet altijd hoeven te weten ondanks dat ik van denken hou.

 

Ik vond het even spannend dat ik geen inspiratie had. Geen ideeën kwamen tot mij. Dat vind ik uitdagend want ik wil HET altijd weten.

 

Wat ik dan doe: even eruit. Anders zou ik in paniek modus gaan.

 

Toevallig was ik buiten een gesprek aangegaan met iemand. En wat ik uit dat gesprek kan halen, is namelijk dat je zelfvertrouwen moet hebben wanneer je het even niet meer weet. Er zijn mensen die continu plannen, continu bezig zijn met dingen regelen waardoor ze bang zijn voor stilstand. Daarmee bedoel ik dus dat ze bang zijn om achter te lopen, of dat ze dingen missen en dat anderen ze inhalen waardoor er dus burn-outs ontstaan. Vandaar dat het belangrijk om af en toe een stiltemoment te hebben.

 

Ik denk dat we met z’n allen een taak hebben, en dat is om rust te vinden.

 

Want vanuit rust kunnen hele mooie inspirerende dingen ontstaan. Haal diep adem. In. En blaas uit.

 

Haal eruit wat erin zit.

 

Daisy.