Maat 38 of 10 kg lichter, €10.000 euro meer verdienen, vrije tijd, spelen met je kinderen, werk waar je blij van wordt, je hobby uitoefenen, reizen, stoppen met roken, gezonder leven, zelfvertrouwen, een relatie, gelukkiger voelen, een eigen bedrijf, jouw boodschap delen met de wereld.

Dit zijn allemaal voornemens, wensen en doelen die ik vaak bij mensen hoor, heel het jaar door. Wij mensen zijn continu bezig om meer te bereiken. Dit is waar het omgaat als ik zeg “Haal eruit wat erin zit”. De potentie die nodig is om meer te realiseren zit in ons en om die te ontwaken gaan we door een aantal fases heen. Zelf heb ik bijna alle van bovenstaande doelen gerealiseerd. Deze ervaring heeft mij de 4 fases voor optimale verandering doen ontdekken:

 

1. Erken je wens (wat wil ik echt diep in mijn hart?

2. Erken de gedachten die je erbij hebt (zijn ze ondersteunend of niet?)

3. Actie. Wie of wat heb je nodig om dit te bereiken? (Hier heb je wilskracht en doorzettingsvermogen nodig om op je doel af te blijven gaan ipv je af te laten leiden door Netflix, snoep, collega’s, vrienden, alledaagse taken of angst.)

4. Reflectie. Ben je nog op koers, heb je alles bij je wat je nodig hebt om er te komen? Heb je advies nodig, ondersteuning, kennis, kunde? Ben je ontspannen en gelukkig onderweg? Deze fase gaat om jouw gemoedstoestand in de gaten te houden. Je moet wel als jezelf aankomen bij jouw doel wil je er optimaal van kunnen genieten.

Dit zijn de fases zoals ik ze iedere keer ervaar en het begint bij durven openstaan voor de antwoorden die volgen op de vraag ‘wat wil ik nou echt?’ tot aan kwetsbaar opstellen dat je het misschien niet alleen kan en de hulp(middelen) inschakelen die je nodig hebt.

Hier is een voorbeeld van een verandering waar ik nu mee bezig ben. (Ik zit er middenin!) Wens: Gezond en fit Lichaam.

1. ‘ik wil echt een killer body deze zomer’.  

2. Gedachten “pffff, zwaar man. Dat trek ik niet.  Is niet voor mij weggelegd. Ik weet niet hoe en wanneer. Ik heb geen tijd. Ik kan gewoon beginnen en zien hoe ver ik kom. Dat is in ieder geval verder dan als ik niks doe.” (ja dat denk ik allemaal, hier gaat het om erkennen en niet oordelen. Je denkt wat je denkt.

3. Actie: Ik heb me ingeschreven bij de sportschool met als doel: iedere week 3x trainen. Voor doorzettingsvermogen heb ik een personal trainer gevraagd mij een schema te geven. Ook kan ik makkelijker nee zeggen tegen taart en snoep (Yes. I can. In ieder geval veel vaker dan eerst)

4. Reflectie: Hmm Daisy je gaat alleen op zondag naar de sportschool. Hoe komt dat? Dat vind ik een leuke les! Aha, dus nu moet ik voor doordeweeks ook een leuke les vinden.

 

En die heb ik gevonden hoor! FunXtion is mijn nieuwe hobby in de sportschool. Met hulp van een trainer en andere sporters voel ik me veel sterker en vind ik t veel leuker. En de spierpijn die ik nu voel… die schreeuwt: Summerbody, here I come!!!

Welke verandering wil jij in jouw leven zien. Wellicht dat het helpt als je deze stappen volgt?

Tip: Heb je inspiratie nodig? Lees dan mijn e-book ‘Doen vanuit Dromen’ waar ik de 4 stappen veel uitgebreider toelicht. E-book is geheel gratis te downloaden via mijn website.

Haal eruit wat erin zit.
Ik wens je heel veel liefde en geduld toe.

X
Daisy